Södertälje fick i år igen se ett tunnt startfält dra iväg efter start. Väldigt synd med tanke på hur bra banan är. Vädret var också bra, inget att klaga på. Jag vann före Edin. Jeppe kom trea. Det var en jobbig tävling. Lite småseg i ryggen och tempot kändes som högt men jämnt. Trött blev jag garanterat. Slänger upp lite resultat och lite bilder här senare.

Kringelloppet, Resultat

Plc Nr Namn Förening Tid Diff

1 801 SALOMONSSON Mikael Tullinge SK 1:57:34

2 802 EDIN Fredrik Cykloteket Racing Team 1:58:11 0:37

3 814 DAHLSTRÖM Jesper Motala AIF CK 2:01:01 3:27

4 805 CARLSSON Stefan Kolmårdens MTB 2:03:35 6:01

5 803 LÖFSTRÖM Håkan IK Jarl Rättvik 2:05:42 8:08

Cyclesport.se rapporterar: Jag heter Solomonsson i texten, samma som på namntavlan på Åstrandlabbet. Först hette jag visst Mace Solomonsson på cs.se, men förnamnet har de visst fixat till. I verkligheten heter jag ju Flockhart, men licensen säger Salomonsson. Vi får se om lokaltidningen får till det hela… Måste anmärka på en till sak de skriver:

 “Damklassen var en till antalet en bedrövlig tillställning och deltävlingen borde med rätta strykas ur cupebn. Endast tre startande bjuder inte in till så mycket prestigefylld kamp och resultatet kan knappas räknas som en nationell merit för de två cyklisterna som fullföljde loppet. En nationell MTB-cup för damer är i dagsläget inte rättvisst meriterande. Det räcker att starta för att ta poäng och idag räckte det att gå imål för att ta den näst högsta antalet poäng som kan tillgodoräknas på en deltävling. Detta system är inte rättvist mot de duktiga damcyklister osm tävlar eller mot publik och arrangörer av deltävlingarna.”

Visst är det bra med granskande journalistik, men till vilken nytta ska de tappra ryttarna som dykt upp till dagens tillställning straffas för sitt närvarande? Dels “ska” tävlingen strykas ur cupen för dem och inte ge de som dykt upp poäng, och dels ska det inte vara en merit att ha vunnit en tävling med få deltagande. Visst är det tråkigt med lågt deltagarantal men blev det inte lite upp o ner nu?

Vidare… MTB-landslaget körde tydligen en liten samling i Falun idag med ett motionslopp istället för att visa upp sig på förbundets flaggskepp – XC cupen. Spontant känns det som att någonting borde kunna vara annorlunda. Cykelvasan igår gav visst 20 000 kr i prispengar till vinnaren. Dagens Kalas XC-cup gav 752 kronor och 50 öre. Kan ingen göra något???

Advertisements