DM-serie ikväll i Visättra. Ni hittar länk nåt inlägg ner med vägbeskrivning och sånt. Det regnar lite nu men det ska gå över framåt kvällen. Förhoppningsvis slipper vi väta uppifrån åtminstonde.

Den här delen av året är ofta en lite svår tid fär många. Tävlingssäsongen börjar lida mot sitt slut och början av slutet börjar så att säga anas och garden släpps.  Intervallerna rullar på utan att riktigt ha det där motiverande klöset i sig. Wattmålen för året är redan nådda och träningen hamnar lätt i nedförsbacke. Kroppsvikten likaså, men nu snackar vi uppförsbacke. Mycket av träningen blir lätt av typen uppräthållande av kapacitet. Det är helt enkelt svårt att motivera den där riktigt hårda träningen utan istället ta en kopp kaffe till och snika sig ner till en lägstanivå för att överleva – det är ju ändå snart över!

Därför är det tur att det finns småtävlingar och veckoserier runt om i landet. DM-serien är perfekt för att på ett roligt vis ge alla anledning och motivation för att ta i en gång extra under veckan förutom helgtävlandet.  Det blir ju lättare då helt enkelt när man slipper träna. Snart börjar cx-säsongen med helt annorlunda träningsupplägg än tidigare under året. Det blir också en nytändning. Det gäller att hitta alla delmål och den inspiration som behövs för att nå dessa. Hur skapar ni motivation inför hösten?

Ni har väl heller inte missat att Jaan Kirsipuu och Alan Oras är anmälda till Finnmarksturen? Kirsipuu har ju kört i gult i touren bland annat och har även efter slutet av sin professionella karriär forsatt att slakta på på landsvägen och på långlopp. Det här blir spännande.